logo Mai Utstilling:
Ann Helen Nyhus


 


Act maleri
Untitled
Landskap med fiskere
Man og dame
Act tegning
Torso

Inger-Berit Braathen 1929 - 2018
6. oktober kl. 12.00 åpner minne utstilling på for Inger-Berit Braathen på NesoddHuset.

Inger-Berit Braathen arbeidet med landskap, akt og portretter, men eksperimenterte også med mer abstrakte uttrykk. Maleriene hennes viser først og fremst en utrolig fargeglede. De har en lysende glød, fargene er avstemt til hverandre, med sterke kontraster som framhever de gylne tonene. Hun malte flere landskap fra flotte omgivelser i Provence, Puerto Mogan og Lofoten. Hennes portretter og aktstudier ønsket få fram intensiteten i modellen og i personlighetene.
Inger-Berit viste tidlig interesse og talent for tegning og maling. Innen hun hadde fylt tyve fikk hun undervisning ved Oslo tegne og malerskole. Dessverre ble en mulig karriere som tegner og illustratør lagt på is da hun på grunn av tuberkulose mistet mye av ungdomsårene. Da ektemannen Einar Braathen døde i 1980 fant hun tilbake til kunsten og gjenopptok tegning og maling. Siden 1981 har hun vært aktiv blant amatørmalerne på Nesodden. Inger-Berit var elev på Thore Sakshaugs maleskole og studerte tegning og maling hos Jan Cato Bødtker. Mye av sin fargelære lærte hun ved Jørgen Dukans maleskole fra 1990 og fram til 2016. Hun tok også kurs hos blant annet Helge Revold, Hans Normann Dahl, åke Berg og ved Nansenskolen. Inger-Berit fant inspirasjon i å reise, så det ble flere turer i Provence på kurs med Eli Møller.
I løpet av sine aktive år som kunstner deltok Inger-Berit i flere gruppeutstillinger, holdt separatutstillinger og er innkjøpt av blant annet Storebrand Kunstforening og Balke Gård. Ved Rygge og Våler sparebanks utstillingslokale ble det solgt mange av hennes bilder. Et stort antall private kjøpere på Nesodden har fargerike bilder fra Inger-Berit i stua. Losby Gods hadde Inger-Berit som månedens kunstner, og sist i 2010 var hun månedens kunstner på Nesoddhuset.
Nå åtte år senere er nok en gang et utvalg av hennes verk utstilt her på Nesoddhuset, posthumt.  NesoddHuset
Myklerudveien 5
1454 Fagerstrand
Åpningstider:
tirsdag - fredag kl. 11 til 17
lørdag kl. 11 til 16
Søndag og mandag: Stengt
Telefon: 979 76 652
E-post: nesoddhuset@gmail.com